Miljø
ENGNOR

Miljø

I Hydal Aluminium Profiler As er vi opptatt av et bærekraftig helhetssyn som strekker seg helt fra utvinningen av råvarer til fremstilling av ferdige produkter. Vi handler kortreist aluminiumbolt, fremstilt i Norge, hvor vi har verdens reneste energi.

Gjennom stadig forbedrede og mer effektive produksjonsprosesser, reduserte utslipp og et sterkt miljøfokus ønsker vi å bidra til bedre og mer bærekraftige produkter for fremtiden.


Aluminium blir kalt det grønne metall. Aluminium som materiale gir unike forutsetninger for å skape miljøvennlige produktløsninger.

Aluminium kan redusert vekt og energiforbruk, produktet har også unike egenskaper som ofte gir reduserte vedlikeholdskostnader og økt holdbarhet. Vi pleier å si at det ikke er mye som kan erstatte aluminium, men aluminium kan erstatte det meste

Produksjonen av primæraluminium i Europa har vært i stor utvikling og siden 1990 er karbonintensiteten i fremstillingen blitt redusert med hele 55%. Ekstruderingsprosessen har også gjennomgått store forandringer og er nå hele 11% mindre karbonintensiv enn i 2010.

Visste du at om man erstatter 200kg stål med aluminium i en bil så kan man spare opptil 16g CO2 per kilometer!

Kilde: Enviromental Profile Report 2018- European
Aluminium

Hos Hydal Aluminium Profiler jobber vi kontinuerlig med å forbedre produksjonsprosessen. Vi er ISO-14001 sertifisert, og våre medarbeidere jobber hver dag med å finne nye løsninger som kan bidra til redusert forbruk av bl.a. energi, olje og plast. Vi ser at verden rundt oss er i forandring, og vil gjøre vår del for å redusere vår innvirkning på miljøet.

Våre anlegg for overflatebehandling er i umiddelbar nærhet til pressverket, noe som gir enkle logistikkløsninger og begrenser bruken av godstransport på vei.

Hydal Aluminium Profiler- sammen med våre partnere for en bærekraftig fremtid!

 

Nyttige linker:
The aluminium storyx