El & elektronikk

Innenfor el & elektronikk blir det stadig flere bruksområder for aluminiumsprofiler. Ubegrensede utformingsmuligheter, et elegant utseende og gode termiske egenskaper gjør aluminiumsprofilene til et allsidig konstruksjonsmateriale.

Apparatdeksel

Denne pumpen for såkalt kontaktpressing har et deksel bestående av en hullprofil i aluminium. Lav vekt, god ergonomi, pen design og et høyt kvalitetsinntrykk avgjorde materialvalget.

Kjøleprofil

Aluminium har gode termiske egenskaper og brukes ofte i elektriske og elektroniske apparater og varmevekslere som kjøleprofiler, for å avgi overskuddsvarme. Med riktig utforming av kjøleflenser økes profilens totalområde og effektiviserer varmeavgivelsen. Lav egenvekt gjør profilene ideelle til bruk i elektronisk utstyr i tog, fly, busser, lastebiler m.m.

Antennesystemer

I mobilmaster monteres antenne- systemene med komponenter produsert av aluminiumsprofiler. Lav vekt, høy styrke, innebygde innfestingssystemer for enkel og rask montering samt høy vær- og korrosjonsbestandighet er viktige materialegenskaper for disse antennekomponentene.